Loading color scheme

Vrijwel alle producten die JWM produceert starten bij de lasers. Daarna gaan ze het verdere traject in met verschillende (na)bewerkingen. Je zou kunnen zeggen dat de lasersnij machines het hart zijn van het uitgebreide machine park dat JWM te bieden heeft. Daarom is een goed opperende lasersnijafdeling cruciaal voor een metaalbewerkingsbedrijf zoals de onze.

Lasersnijden bij JWM Metaalservice

Wij maken gebruik van 3 lasersnijmachines, onze nieuwste aanwinst is een MAZAK optiflex 3015 FIBERIII 10.0 kW. Daarnaast draaien er nog twee betrouwbare machines van Trumpf, zowel een Fiber als C02. Met onze vlakbedlasers verwerken we plaatformaten tot maximaal 3000x1500mm.

Voordelen lasersnijden

Lasersnijden kan perfect toegepast worden bij dun materiaal tot circa 20mm. Een lasersnijder is erg nauwkeurig. Dit zorgt voor een fijne snede en zorgt dit voor weinig materiaalverlies. Kost technisch brengt het lasersnijden ook veel voordelen met zich mee. Door de hoge snelheid, betrouwbaar snijproces, hoge precisie en moderne nest technologieën wordt er vrijwel foutloos gewerkt en wordt er veel materiaal bespaart. Dit maakt dat het lasersnijden niet meer weg te denken is uit de metaalindustrie.

De volgende materialen en diktes verwerken wij op onze lasers:

Staal t/m 20mm
RVS t/m 20mm
Aluminium t/m 12mm
Messing t/m 6mm
Koper t/m 5mm

Laser Fiber Mazak

OPTIPLEX 3015 FIBERIII 10.0 kW 

Sinds kort heeft JWM er een 3de vlakbedlaser bij. We hebben gekozen voor een hypermodern model van MAZAK. Met enige trots mogen we zeggen dat wij de eerste waren in de Benelux met dit model! De Multi-Control snijkop, voorzien van intelligente functies, bieden een uitzonderlijk bedieningsgemak en optimale machine-efficiëntie

De ijlgangen van X-, Y-assen bedragen 120 m/min en zorgen mede voor een hogere productiviteit. Deze machine snijdt met hoge snelheid de meest gangbare materiaalsoorten van dun tot dik en in het bijzonder de reflecterende materialen zoals koper, messing en aluminium

Image

Laser CO2 Trumpf

TRULASER 3030 4kW

CO2-lasers is een industriële laser, met een hoge duurzaamheid en robuustheid. De snijkanten die ze produceren zijn van hoge kwaliteit dat nabewerking meestal niet nodig is. De reden hiervoor is dat TruFlow-lasers werken bij een golflengte van 10,6 µm, wat zorgt voor braamvrije randen en een extreem lage ruwheid dieptes die dus direct klaar zijn voor verdere verwerking

De CO2 van JWM is met Coolline uitgerust. Dit maakt complexe ontwerpen op relatief dik materiaal mogelijk. Coolline zorgt voor een koel proces tijdens het snijden, dit zorgt voor extra snijkwaliteit. 

Image

Laser Fiber Trumpf

TRULASER 3030 3kW

De fiber zorgt voor veel flexibiliteit en efficiëntie binnen ons bedrijf. Deze machine kan vrijwel alles aan. De vastestoflaser maakt het bewerken van non-ferrometalen mogelijk en levert daarbij een tijdwinst op bij dunne platen. BrightLine fiber zorgt voor snijranden van topkwaliteit. Smart Collision Prevention voorkomt botsingen tijdens het snijden, hierdoor kan er veilig zonder microjoints gesneden worden.

Image

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van de vlakbedlasers, neem dan contact met ons op.