Loading color scheme

Verspanen. Zowel CNC als conventioneel. Draaien en frezen. Maar ook losse boor of tap bewerkingen kunnen we verzorgen.

De combinatie van het verspanen met de overige bewerking als plaatbewerking, lassen en samenstellen geven een voordeel in doorloopsnelheid en kostenbesparing voor uw complete product of half fabricaat.

Verspanen bij JWM

Voor het verspanen hebben we de beschikking over een aantal moderne freesbanken en draaibanken waaronder ook een nieuwe vijfasser. Ook voor het conventioneel verspanen kunt u terecht bij JWM. Conventioneel verspanen wordt vaak ingezet voor prototypes en kleine series. In de praktijk blijkt dan ook dat de vakmannen die deze machines bedienen onmisbaar zijn.

Materialen en toepassingen

CNC frezen kan op verschillende materialen worden toegepast. Alle metalen, maar ook de meeste kunststoffen zoals nylon en POM zijn goed te verspanen. Het voordeel van CNC frezen ten opzichte van conventioneel frezen is dat CNC frezen in de regel nauwkeuriger is. Ook is CNC frezen meer geschikt voor seriematig werken en voor complexere producten. 

Om de productiviteit verder te verbeteren zijn een aantal machines uitgerust met een Cobot om zo onbemand te produceren. De Cobot werkt samen met de CNC machine en kan de machine laden en lossen met producten die verspaand moeten worden.

Vijf-assig frezen

Complexere producten kunnen we realiseren voor u doormiddel van ons 5-assig bewerkingscentrum. Deze 5de as geeft meer bewegingsvrijheid en daardoor meer mogelijkheden om complexe producten te frezen.

Voordelen van vijf-assig verpanen

Meerdere bewerkingen in één opspanning realiseren, dat is een ander belangrijk voordeel dat een vijf-assig bewerkingscentrum heeft. Dat scheelt instel- en omsteltijden en verhoogd de nauwkeurigheid. Dit vertaald zich enerzijds in een hogere productiviteit en anderzijds kunnen producten met kleinere toleranties geproduceerd worden.

Door de machine uit te rusten een COBOT arm kan er tevens onbemand worden geproduceerd. Middels deze arm kan de machine automatisch worden geladen en gelost waardoor een oplossing wordt gecreëerd om serie matige producten economisch verantwoord te kunnen produceren.

Onze vijf-asser

Hartford 5A65EF
Image

Onze machines voor CNC frezen

2x Hartford LG1000

Image

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van verspanen, neem dan contact met ons op.