Loading color scheme

Met de combinatie van handmatig vakmanschap en robotlassen bied JWM een goede oplossing voor zowel kleinere series en enkelstuks als repeterende werk en de grotere series.

Lassen

Naast het handmatige vakmanschap maken we ook gebruik van robotlassen. Op deze manier bieden we de juiste oplossing voor zowel kleinere series en enkelstuks maar ook voor het repeterende werk en grotere series. Met onze moderne en uitgebreide lasafdeling worden er dagelijks door vakbekwame en technische medewerkers lasopdrachten uitgevoerd.

Bij het lassen en samenstellen komen al de voorbereidende werkzaamheden als plaatbewerking, buislaseren en verspanen bij elkaar. Doordat we die allemaal zelf in huis hebben kunnen we u een voordeel bieden in zowel doorlooptijd als in kosten. Tevens is de aansturing van het gehele proces een stuk overzichtelijker, er is tenslotte maar 1 partij die aangestuurd hoeft te worden.

Lastechnieken

Doordat we verschillende lastechnieken beheersen in verschillende materialen hebben we voor elke samenstelling een passend alternatief. Denk hierbij onder andere aan TIG lassen alsook MIG/MAG, puntlassen en stiftlassen. In materialen als staal, Aluminium als RVS. Ten behoeve van de voedingsmiddelen industrie zijn een aantal werkplekken specifiek ingericht voor het verwerken van alleen non-ferro materiaal.

Robotlassen

Onlangs zijn er 2 Cobots in bedrijf genomen op onze nieuw vormgegeven lasafdeling. Hiermee hebben we antwoord op de constante vraag naar vergroting van onze productiviteit. Middels deze Cobots zijn we in staat om efficiënter te werken maar kunnen we ook makkelijker in inspelen op grotere series. Robotlassen verzekert u van een constante kwaliteit, lassen liggen altijd op exact dezelfde plek en door het stabiele proces kunnen er hogere productiesnelheden gehaald worden. Robotlassen bieden wij aan in het proces MIG/MAG als zowel TIG.

TIG LASSEN

Met TIG lassen kan een hoge laskwaliteit worden gerealiseerd, dit proces wordt vooral toegepast bij dun plaatmateriaal. We voeren dit zowel handmatig, als met een lasrobot uit. TIG lassen is een schoon lasproces waarbij geen lasspetters ontstaan die het lasproces belemmeren.

MIG/MAG

Mig-Mag lassen is van de meest gebruikte lasprocessen, door zijn veelzijdigheid en snelheid. We voeren dit zowel handmatig, als met een lasrobot uit. Dit doen we met de nieuwste apparatuur van onder meer Fronius en EWM.

Puntlassen

Puntlassen is een lasproces dat voornamelijk wordt toegepast op dun plaatmateriaal, een van de voordelen zijn dat er hoge lassnelheden mogelijk zijn. JWM Metaalservice ontwikkeld en produceert intern lasmallen voor het puntlassen, deze lasmallen worden gebruikt voor het perfect positioneren van de diverse onderdelen die samen gepuntlast dienen te worden.

Stiftlassen

Stiftlassen of boutlassen is een lasprocedé waarbij een metalen staafje vanuit een pistool aan een ondergrond wordt gehecht, ook bussen met binnenschoefdraad behoren hier tot een optie.

Stiftlassen wordt meestal handmatig toegepast middels een pistool. In enkele gevallen produceren wij positionering mallen hierdoor wordt een hoge nauwkeurigheid bereikt en is de kans op fouten klein.

EN-1090 Certificaat

De kwaliteit van onze lasafdeling wordt geborgd daarnaast is JWM Metaalservice EN 1090 gecertificeerd t/m EXC. 2

 

Meer informatie?

Mocht u voor uw laswerk een andere normering nodig hebben, neem gerust contact met ons op. Dan kunnen we gezamenlijk naar de mogelijkheden kijken.