Loading color scheme

Buizen, kokers en profielen worden in veel constructies en meubels toegepast. Doormiddel van buislasersnijden ontstaan nieuwe mogelijkheden in zowel vorm- als verbindingstoepassingen voor ontwerpers. Sinds 2017 hebben we ervaring op het gebied van buislaseren. Hierdoor profiteert u van de ervaring en mogelijkheden die we sindsdien hebben opgedaan.

Meer mogelijkheden, minder fouten

Middels een buislaser worden lasmallen en handmatig meten overbodig doordat onder andere pen-gat verbindingen zeer nauwkeurig gesneden kunnen worden. Hierdoor kan het laswerk aan bijvoorbeeld een frame drastisch worden terug gebracht. Ook de kans op fouten tijdens het samenstellen kan in de ontwerpfase al worden geminimaliseerd door de pen-gat verbindingen zo te kiezen dat het frame maar op één manier in elkaar gezet kan worden.

Hedendaagse techniek

De huidige 3D ontwerp software bieden steeds meer ontwerpmogelijkheden. Voorheen waren deze niet altijd goed te realiseren middels zagen, boren en frezen. Doormiddel van 3D buislaseren kunnen complexe ontwerpen tot in detail worden uitgevoerd. De machine is uitgerust met een geautomatiseerde aanvoer waardoor de productiviteit gegarandeerd kan worden.

Vormvrijheid

Het lasersnijden in zowel plaat als buis geeft de ontwerper complete vrijheid in vorm. Doordat onze buislaser de mogelijkheid heeft om 3D te snijden kunnen laskanten en gesoevereinde gaten in dezelfde bewerking worden meegenomen. Zelfs kleine series kunnen kosten efficiënt geproduceerd worden. We helpen u graag uw ontwerp om zo veel mogelijk gebruik te kunnen maken van de voordelen die deze techniek u kan bieden.

Verbindingen
De mogelijkheden voor het verbinden van kokers/buizen is groot, een aantal voorbeelden van wat er mogelijk is; Nok gat verbindingen worden vooral ingezet voor het makkelijk monteren en positioneren van buizen en kokers in een frame. Verder zijn er nog andere verbindingsmogelijkehden zoals knikkokers. Knikkokers maken het mogelijk om twee kokers te verbinden met minder lassen.
Technische details

Maximale diameter:
Alles wat binnen deze diameter past kan tube7000 klemmen

256 mm

Maximale lengte ruw materiaal:
In de bundelgoot (bedoelt voor grote pakketten kokers/buizen) gaan lengtes van maximaal 6300mm.

6300 mm

Maximale lengte bewerkt stuk:
Contouren worden gesneden tot +- 5800mm, daardoor is het mogelijk maximaal 6000mm te halen. Moet de buis op het eind schoon gesneden worden dan is 5870mm het haalbaar.

6000 mm

Max. gewicht werkstuk per meter

37,5 kg/m 

Max. materiaaldikte 

Staal 8 mm 

RVS 6 mm 

Aluminium 5 mm

3D snijden 

-45 t/m +45 graden

Profielen:
Verschillende profielen kunnnen verwerkt worden in onze tube7000

Kokers
Buizen
L profielen
U profielen
Platovaal

Image
Image
Image
Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van buislasersnijden, neem dan contact met ons op.