Loading color scheme

Met een breed scala aan mogelijkheden brengt JWM Metaalservice uw plaatwerk vakkundig in vorm. Hiervoor het de beschikking over een ruim aantal kantbanken. Variërend van kantbanken met een lengte 1,5 meter en een perskracht van 40 ton tot kantbanken van 4 meter met een perskracht van 220 ton. Alle kantbanken zijn uitgerust met het Easy-Form hoekmeetsysteem van LVD waardoor nauwkeurigheid gecombineerd wordt met een hoge productiviteit.

Software

Gekozen is voor kantbanken van LVD. Belangrijk hierbij is de naadloze aansluiting van de CADMAN-B software van LVD op het calculatie- en ERP pakket. Hierdoor is JWM Metaalservice in staat om bij aanlevering van 3D bestanden naast geautomatiseerde prijs calculaties ook de juiste uitslagen tbv het lasersnijden te bepalen en de kantprogramma’s te creëren. De kantprogramma’s zijn vervolgens door de operators bij de kantbanken in de productie omgeving direct te gebruiken.

Automatisering

Om optimaal gebruik te maken van de beschikbare capaciteit heeft JWM Metaalservice voor kleine tot middelgrote producten geïnvesteerd in een Dyna-Cell van LVD. Dit is de snelle, elektrisch aangedreven kantbank van LVD gecombineerd met een robot arm. Hiermee kan onbemand geproduceerd worden. Doordat het gebruiksgemak en de snelheid waarmee de combinatie kantbank en robot geprogrammeerd kunnen worden hoog is, kan deze geautomatiseerde kantbank al bij relatief kleine series ingezet worden.

DYNA-CELL

De compacte, gerobotiseerde productiecel combineert een Dyna-Press 40/15 met een Kuka-robot. De machine is snel en eenvoudig te programmeren. Deze combinatie is gemaakt om vol automatisch klein tot middelgrote producten te kanten.

De industriële Kuka robot behandelt werkstukken tot 25 kg met volle bereikbaarheid over de hele cel.

Image
Image

LVD 220/40 EASY-FORM

De Easy-Form afkantpersen zijn intelligent en uiterst nauwkeurig dankzij de integratie van geavanceerde technologieën en software.

Het gepatenteerde hoekmeetsysteem van LVD past realtime de positie van de ram/stempel aan voor het verkrijgen van nauwkeurige, juiste hoeken.

LVD 170/30 EASY-FORM

Het EFL-systeem garandeert de gewenste hoek vanaf de eerste plooi. Het hoekmeetsysteem bestaat uit twee laserscanners die zich aan de voor- en achterzijde van de tafel bevinden.

Het unieke aspect van EFL is dat het gebruik maakt van de V-matrijsreferentie in plaats van de plaatreferentie. EFL voert snel tot wel 100 metingen per seconde uit tussen de matrijs en de plaat om zo de juiste buiging te garanderen.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van kanten, neem dan contact met ons op.