Buislaser

In veel constructies en meubels worden buizen en profielen als basis gebruikt. Met behulp van buislasersnijden wordt hier een volledig nieuwe dimensie aan toegevoegd. Voor ontwerpers ontstaan door dit type lasersnijden veel nieuwe mogelijkheden in zowel vorm- als verbindingsmogelijkheden.  Met hoge precisie en snelheid kunnen de meest uiteenlopende ontwerpen gesneden worden zodat prijs en kwaliteit gewaarborgd worden.
 
Meer mogelijkheden, minder fouten
Met onze buislasermachine snijden wij buizen en profielen in elke gewenste vorm. Snijden is mogelijk tot buizen met een diameter van Ø 254 mm en kokers met een afmeting van 180 x 180 mm. Beide met een maximale product lengte van 6000 mm. Een buislaser zorgt ervoor dat lasmallen en handmatig meten overbodig worden omdat bijvoorbeeld pen-gat vebindingen zeer nauwkeurig gesneden kunnen worden. Laswerk en de kans op fouten worden hierdoor geminimaliseerd.
 
Hedendaagse techniek
Door de huidige (3D) software zijn er steeds meer ontwerpmogelijkheden bij gekomen, welke niet altijd goed uit te voeren waren door middel van zagen, boren en frezen. De combinatie van software en het gebruik van de 3D buislasermachine biedt deze mogelijkheden wel. Voorheen (te) complexe ontwerpen kunnen nu gedetailleerd uitgevoerd worden. Daarnaast is de machine voorzien van een geautomatiseerde aanvoer waardoor productie snel en vakkundig plaatsvindt. 
 
Vorm vrijheid
De buislasersnijder geeft complete vrijheid in vorm. De laser maakt het mogelijk om zelfs de meest complexe vormen te snijden. Laskanten en gesoevereinde gaten kunnen in dezelfde bewerking meegenomen worden. Zelfs kleine series kunnen op deze manier kosten-efficiënt geproduceerd worden.
 
Technische details

Type machine:  Trumpf 7000 XL

Max. buiten cirkel diameter 254 mm
Max. lengte ruw materiaal 6500 mm
Max. lengte verwerkt materiaal 6000 mm
   
Max. gewicht werkstuk:  37,5 kg / m
  225 kg in totaal
   
Max. materiaaldikte  Staal 10 mm
  RVS 8 mm
  Aluminium 5 mm
   
3D snijden -45 graden t/m +45 graden

Video beelden van machine en mogelijkheden:                                             
Machine:                                                                  3D Bevel snijden tot 45 graden:

Meer informatie?
Om u zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, kunt u uw tekeningen digitaal aanleveren. 
Met onze software zijn de volgende bestanden in te lezen: STEP, IGES en Solid Works. Kijk voor overige specificaties bij onze tekenvoorwaarden.
 
Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van buislasersnijden, neem dan contact met ons op via onderstaande links:
 
Informatie aanvraag:          info@metaalservice.nl
Offerte aanvraag:               offerte@metaalservice.nl        

125 ms
JWM Metaalservice Laarakkerweg 30a, 5061 JR Oisterwijk T +31 (0)13 5030 591 info@metaalservice.nl